Nog steeds geen spoor van vermiste volleybalster Ingrid Visser en vriend Lodewijk Severein

Posted by on mei 19, 2013 in Achtergrond, Nieuws

Bron: rtvnh
Datum: 19 mei 2013
——-
HUIZEN
Ook zondagmorgen is er in Spanje nog geen spoor aangetroffen van de vermiste ex-volleybalster Ingrid Visser en haar vriend Lodewijk Severein. Het stel uit Huizen wordt al sinds begin vorige week vermist.

Visser en Severein zijn voor het laatste gezien in Murcia. Ze zouden daar maandag tot en met woensdag blijven. Maar nadat ze hadden ingecheckt in hun hotel, is er geen contact meer met hen geweest. Het stel komt geregeld in Murcia, waar ze vrienden hebben wonen. Nadat ze donderdag niet kwamen opdagen bij hun afspraak is de Nederlandse en Spaanse politie ingeschakeld. Dinsdag lieten ze ook al verstek gaan bij een afspraak. Inmiddels is een liason officer van de Nederlandse politie naar Spanje vertrokken voor de onderlinge communicatie. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken onderhoudt inmiddels contact met de Spaanse autoriteiten.

Afspraak bij de dokter
De Spaanse krant Laverdad.es schrijft dat Ingrid en Lodewijk een afspraak hadden met de arts, op dinsdag. Daar is het stel dus nooit verschenen. Volgens de krant had het doktersbezoek te maken met de kinderwens van Ingrid.

Reactie van de oom van Ingrid
“Het is beangstigend stil”, zei Wiebe Visser, oom van Ingrid en woordvoerder van de families zondag. “De vrees wordt steeds groter dat er is ernstigs met ze is gebeurd.” “Het doet ons erg goed dat er zoveel aandacht voor hen is. We doen zelf ook ons best. Aangezien Ingrid en Lodewijk in Murcia ter plaatsen erg bekend zijn, worden de social media door de politie ook als verantwoord en goed hulpmiddel gezien.”

Zoekactie
Vrienden en familie roepen op tot een zoekactie. Inmiddels is de Spaanse politie een zoekactie gestart. De politie bekijkt daarbij ook televisiebeelden. Ook wordt gezocht naar een huurauto die ze vanaf het vliegveld in Alicante hebben gebruikt. Verder is in Spanje een facebookpagina gemaakt voor het tweetal en wordt er veel getwitterd over de verdwijning van het tweetal, in het Nederlands, Spaans en Portugees. De familie is niet van plan zelf een zoekactie te houden. “Dat doen we vooral om direct contact te kunnen hebben met de Spaanse politie. Wel zijn er in Spanje mensen gemobiliseerd om te helpen.”

De dochters, hun partners en de ex-vrouw van Severein zijn zondag naar Spanje gereisd. Zij hebben de hulp ingeschakeld van een voormalig buurman. “Ik zal met hen zo snel mogelijk naar Murcia gaan om de politie te bezoeken en ook het hotel waar ze verbleven”, aldus Roberto van der Hoeven, die al enige tijd woonachtig is in het Spaanse Denia. Hij heeft van
de politie begrepen dat Visser en Severein hun bankpassen niet meer hebben gebruikt en ook hun huurauto is nog steeds niet teruggevonden.

Bekendheid in Murcia
Ingrid Visser heeft in de periode 2010-2012 gespeeld voor de volleybalclub CAV Murcia. Ingrid heeft daar ook samen met Lodewijk gewoond. De volleybalster is dus zeer bekend in Murcia. Een Nederlandse vertaler die in het gebied woont vertelt hoe ernstig de crisis in Murcia heeft toegeslagen. ‘De gezondheidszorg, het justitie- en politie-apparaat liggen zo goed als stil. Soms heeft de politie niet eens Diesel om op een zaak af te gaan’. RTV Noord-Holland heeft zelf ook gebeld met de politie in Murcia. ‘Op zondag werken wij niet, belt u maandag maar terug’, was de reactie. Maar een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Nederland, meldt dat de Nederlandse ambassade zich ook inzet bij de zoektocht naar het stel.

Recordinternational
De 35-jarige Visser is oud-volleybalster van Amstelveen en recordinternational. Ze speelde sinds 1994 in Oranje en speelde maar liefst 514 interlands. Het tweetal woont tegenwoordig in Huizen. Haar vriend Lodewijk Severein is oud-manager van het Nederlands vrouwenteam en van Martinus uit Amstelveen. Hij heeft een eigen bedrijf in Zaandam. Visser kwam tijdens haar loopbaan uit voor het Spaanse Murcia. Ze beëindigde vorig jaar haar interlandcarrière.

Bekijk hier de uitzending van RTVNH