"De familie van Ingrid Visser & Lodewijk Severein dankt iedereen voor alle hulp & steunbetuigingen tijdens de afgelopen twee bijzonder zware weken!"

Las familias de Ingrid Visser & Lodewijk Severein quieren dar las gracias a todo el mundo que haya ofrecido su apoyo y enviado mensajes durante estas dos últimas semanas tan duras. The families of Ingrid Visser & Lodewijk Severein want to thank everyone for their support and kind words expressed during the past two very tough weeks!

Persbericht: Reactie families Lodewijk Severein en Ingrid Visser op uitspraak rechter inzake opgelegde straf in verband met de dubbele moord

Posted by on nov 4, 2016 in Nieuws, Persberichten

PERSBERICHT

Murcia, Spanje – 4 november 2016 Reactie van de families van Lodewijk en Ingrid op de uitspraak van de rechter inzake de opgelegde straf in verband de moord op Lodewijk Severein en Ingrid Visser

Op 27 oktober jl. heeft de jury uitspraak gedaan in de rechtszaak rondom de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein in 2013 en hierbij twee verdachten, Juan Cuenca en Ion Valentin, schuldig bevonden aan de dubbele moord met voorbedachten rade. In die zitting is ook door de jury bepaald, rekening houdend met het voorarrest en de langdurige procesgang, dat de maximaal door de rechter op te leggen straf, met 7 jaar verminderd diende te worden per slachtoffer. De strafeis van 50 jaar door het OM moest derhalve met tenminste 14 jaar verminderd worden door de rechter, wat neerkomt op een maximale gevangenisstraf is van 34 jaar voor elk van de daders. Vandaag heeft de rechter in Murcia op basis van die zitting de strafmaat ook bepaald op 34 jaar alsmede een gezamenlijke hoofdelijke aansprakelijkheid voor de betaling van in totaal 200.000 euro aan de directe familieleden, en een benaderingsverbod van 300 meter met de directe familieleden voor een periode van 10 jaar na de 34 jaar celstraf.

Verder is Constantin Stan veroordeeld voor 5 maanden en een schadevergoeding van in totaal 16.000 euro.

Deze uitspraak is in lijn met de verwachting die de beide families van Ingrid en Lodewijk hiervan hadden. We zijn in afwachting van de beslissing van het openbaar ministerie met betrekking tot het instellen van hoger beroep.

Verzoek aan de media: Wij vragen via deze weg tevens de media alle verzoeken tot contact rechtstreeks neer te leggen bij onze perswoordvoerder Nikki van Passel via +31 (0) 6 300 430 40 of via email. De familie wordt op deze manier gezamenlijk op de hoogte gehouden over media-zaken die zo centraal bij ons binnenkomen. Het contact verloopt uitsluitend via de woordvoerder. Overige pogingen tot contact worden niet op prijs gesteld.

Read More